Помислете само – колко на брой пъти сте срещали азиатец с камера, който снима всичко до безумие, изпречило срещу него? И колко пъти сте получавали челен удар от гигантската “торба” на почиващ, който е спрял изведнъж по средата на улицата, за да погледне своя пътеводител? Представяме ви не дълъг лист с най-честите деяния на глупавичките чуждоземци.

Туристите спират в центъра на улица с много хора и изкрават фотоапарата си, за да снимат невероятната фасада на отсрещната сграда, докато покрай тях се пищят заплашителни клаксони. Почти същото е да се спрат на който и да е тротоар, за да може да кажат на пешеходец да ги щракне как “релаксират” на някоя беседка. В случай, че се поставят на мястото на местните живущи, които трябва по 20 пъти на ден да снимат почиващите, щеше да им е ясно, но уви.

Ако би трябвало да бъдем честни, много туристи оставят у дома си разумното си държание, и поради това идват на бял свят неприятните стереотипи. Например жителите на САЩ си мислят следното като им говорим за хора от Европа – бели туристи с огромни раници, които удрят с нея всички наоколо. Най-разумният начин е да оставят раницата си в някой мотел на съхранение, но няма кой да се досети?

Друго неприятно нещо е, че почиващите изключително рядко се досещат да задават своите въпроси навреме. Картите понякога подвеждат – затова един въпрос постоянно би могъл да ги спаси, но по-голямата част от тези туристи си мислят, че могат да се оправят сами и се предават, едва когато се изправят в някой квартал в края на града (а в този случай е невероятно трудно и изнервящо да му обясните). Един хубав подход е да поискате на рецепцията в хотела ви да ви нарисуват карта.

Replica Rolex Watches Sale Best Replica Watches UK